• Novinky

            • ZÁKAZ VSTUPU do areálu a budovy MŠ a VÝNIMKY zo zákazu

            •  

               

              Na základe VYHLÁŠKY Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa je 

              do areálu a budovy materskej školy

              VSTUP ZAKÁZANÝ

              Tento zákaz sa nevzťahuje na:

              a) osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky s negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 vykonaným od 29. októbra 2020 do 1. novembra 2020 subjektom podieľajúcim sa na celoplošnom testovaní „Spoločná zodpovednosť“,

              b) osobu pôsobiacu v bezpečnostnom systéme Slovenskej republiky a osobu v štátnozamestnaneckom pomere, osobu vykonávajúcu prácu vo verejnom záujme a príslušníka záchranných a bezpečnostných zborov alebo ozbrojených zborov plniacich úlohy na úseku krízového riadenia, krízových situácií, mimoriadnych udalostí, stavov tiesne, bezpečnostného manažmentu, ochrany kritickej infraštruktúry, ochrany verejného poriadku a obrany štátu, ktorý sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným od 28. októbra 2020 do 30. októbra 2020 alebo certifikátom vydaným Ministerstvom zdravotníctva SR s negatívnym výsledkom antigénového testu na ochorenie COVID-19 vykonaným od 28. októbra 2020 do 30. októbra 2020 subjektom podieľajúcim sa na celoplošnom testovaní „Spoločná zodpovednosť“,

              c) príslušníka záchranných a bezpečnostných zborov alebo ozbrojených zborov pri plnení ich úloh,

              d) osobu, ktorá sa preukáže potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu vykonaným v období od 2. novembra 2020 do 9. novembra 2020,

              e) osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, osobu, ktorá sa preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období od 1. augusta 2020 do 15. októbra 2020,

              f) dieťa do desiatich rokov veku,

              g) osobu, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19,

              h) osobu, ktorej bolo diagnostikované stredne ťažké alebo ťažké mentálne postihnutie,

              i) osobu dispenzarizovanú so závažnou poruchou autistického spektra,

              j) osobu dispenzarizovanú pre ťažký, vrodený alebo získaný imunodeficit,

              k) onkologických pacientov po chemoterapii alebo transplantácii, ktorí majú leukopéniu alebo osoby s onkologickou liečbou alebo inou liečbou ovplyvňujúcou imunitný systém (napr. biologickou liečbou) z dôvodu rizika z omeškania pravidelného podania liečby, rádioterapie alebo inej plánovanej liečby napr. onkológom, hematológom alebo rádiológom plánovanej liečby,

              l) osobu, ktorá má v čase celoplošného testovania antigénovými testami na ochorenie COVID-19 v období od 31. októbra 2020 do 1. novembra 2020 nariadenú izoláciu v domácom prostredí regionálnym úradom verejného zdravotníctva alebo nariadenú pracovnú neschopnosť z dôvodu karantény svojím všeobecným lekárom pre dospelých alebo všeobecným lekárom pre deti a dorast.

              Za účelom overenia, že sa na osobu nevzťahuje zákaz vstupu podľa § 1 ods. 1 je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do vnútorných alebo vonkajších priestorov prevádzky predloženie príslušného dokladu, ktorý preukazuje niektorú zo skutočností; do tohto dokladu je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený nahliadnuť.

              Predloženie dokladu podľa § 1 ods. 3 možno nahradiť v prípadoch podľa § 1 ods. 2 písm. e), g) až l) potvrdením o výnimke, vystaveným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore všeobecné lekárstvo, a s ktorým má osoba uzatvorenú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti; v prípade dieťaťa poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť v špecializačnom odbore pediatria.

              https://korona.gov.sk/wp-content/uploads/2020/10/vyhla-s-ka_u-vz_vstup_do_prev-dzok.pdf

            • ZMENA-počas jesenných prázdnin je materská škola v prevádzke.

            • MILÍ RODIČIA!

               

               

              Po rozhodnutí ministra školstva zo dňa 23.10.2020, kedy sa jesenné prázdniny mali týkať aj nás, materských škôl, včera, dňa 27.10.2020 prišlo k opätovnej zmene,  kedy sa jesenné prázdniny materských škôl netýkajú, takže 30.10. , 2.11., 6.11. a 9.11. je materská škola v prevádzke.

              Po celoplošnom testovaní 2.11 a 9.11. bude musieť každý zákonný zástupca ráno pri odovzdávaní dieťaťa do triedy podpísať nové vyhlásenie o bezinfekčnosti, na základe Usmernenia k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 ( ešte ho musia na ministerstve vydať ) , tlačivá Vám poskytnú p. učiteľky na triede.

               

              Buďme zodpovední nielen k sebe samým, ale aj ostatným, s ktorými sa denne stretávame, predídeme tým ďalším , možno vážnejším opatreniam a preto VÁS PROSÍME, aby ste sa počas celoplošného testovania a aj po zistení Vašich výsledkov testov správali voči deťom a zamestnancom MŠ zodpovedne.

               

              • V prípade, ak ste sa  nezúčastnili Vy ( rodičia , alebo ďalší člen rodiny žijúci v spoločnej domácnosti ) testovania na COVID 19,  zostaňte v 10 dňovej karanténe  a Vaše dieťa si nechajte  doma, počas trvania karantény.
              • V prípade , ak bude Váš ( rodičia, alebo ďalší člen rodiny žijúci v spoločnej domácnosti )  test pozitívny, prosíme, aby ste  nám dali bezodkladne vedieť, nakoľko potrebujeme vedIeť dôvod neprítomnosti dieťaťa v MŠ . Aj v tomto  prípade zostáva dieťa doma v 10 dňovej karanténe.
              • Zabezpečte prosím, aby Vaše dieťa privádzala a preberala z MŠ len dospelá osoba , ktorá má negatívny test na COVID 19.

              •  

               

              Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu, veríme, že aj túto náročnú situáciu spoločne zvládneme!

               

               

               

               

            • Jeseň pani bohatá....

            • Predstavujeme Vám jesenné aktivity v triede malých slniečok: modelovanie ovocia a zeleniny, grafomotorické cvičenie na hudbu, práca s tušom, lepenie listnatých a ihličnatých stromov, vykladanie z gaštanov, experimentovanie s farbami,  hra s padákom - prúdenie vzduchu, hry na školskom dvore. (viď. fotoalbum)

            • Jesenné prázdniny

            •  

               

              Milí rodičia!

              Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „školský zákon“) rozhoduje takto: (  Rozhodnutie číslo 2020/17949:1-A1810 zo dňa 23.10.2020 )

               Jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách v termínoch 30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.

               

              To znamená , že  materská škola bude v týchto dňoch uzatvorená !

               

               

              Ďakujeme za pochopenie !

               

              https://www.minedu.sk/data/att/17685.pdf

               

            • Október - mesiac úcty k starším.

            • Aj v čase pandémie sme nezabudli na naše tety dôchodkyne. Deti z gašparkovej triedy spolu so svojou pani učiteľkou Silvikou zhotovili pozdravy k ich sviatku, aby vedeli, že s láskou myslíme na ne.

            • Poďakovanie.

            • Ďakujeme rodičom za tekvičky a jesennú výzdobu predzáhradky aj interiéru našej materskej školy.

            • Potulky historickou Šaľou.

            • Dňa 9. októbra 2020 deti z mravčekovej triedy absolvovali náučnú a zážitkovú vychádzku v meste Šaľa k historickým pamiatkam mesta.  Akcia v spolupráci s CVČ v Šali.

            • Deň jablka.

            • "Bolo raz jabĺčko krásne, malo líčka červené.... "

              Dňa 8. októbra 2020 deti v slniečkovej triede oslávili Deň jablka. Spievali, maľovali, kreslili a ochutnávali zdravé ovocie, ktoré je zdrojom vitamínov a jeho konzumácia má význam pre správnu životosprávu.