• Novinky

            • Slniečka na výlete.

            • Mini deti -  v mini ZOO. Dňa 2.júna 2021 malé slniečka so svojimi pani učiteľkami navštívili Babičkin dvor. Teta, ktorá sa stará o zvieratká, previedla deti areálom mini ZOO, porozprávala im, akú potravu jedávajú, čím majú pokryté telo a kto bol odvážny, mohol si zvieratká aj pohladkať. Po prehliadke sa deti pohrali na ihrisku a plné dojmov a zážitkov sme sa vrátili do našej materskej školy. Prežili sme pekný deň.(viď. fotoalbum)

            • Ako sme oslávili MDD.

            • Dňa 1. júna 2021 sa celá naša materská škola premenila na "Škôlku plnú zábavy". Deti oslavovali svoj veľký deň. Pani učiteľky im pripravili množstvo aktivít, aby si tento deň riadne užili.Tancovali, súťažili, zabávali sa, skákali na trampolíne a na záver získali pekné odmeny. A že bolo ozaj veselo, presvedčte sa sami. (viď. foto)

            • Dôležitý oznam!

            • Zákonní zástupcovia detí, ktorí ste nedopatrením nesčítali – nevyplnili sčítací formulár samostatne za svoje maloleté dieťa, je potrebné, aby ste tak, prosíme vás, vykonali osobne na Mestskom úrade v Šali, kde je zriadené kontaktné miesto v úradných hodinách Mestského úradu v Šali, resp.  môžete požiadať o mobilnú asistenciu na t. č. 031/770 2353 u p. Boháčovej.

              Nakoľko asistované sčítanie obyvateľov končí 13.06. 2021, čo pripadá na nedeľu, preto by sme vás radi upozornili, že je potrebné to urobiť najneskôr do 11.06. 2021 (piatok ).

              Za vašu spoluprácu vám vopred ďakujeme.

            • Kde pracujú rodičia.

            • Keď sa detí v slniečkovej triede opýtate: "Kde pracuje ocko, mamička?" Najčastejšia odpoveď je: "V robote." Ale v akej robote? Preto deti učíme prostredníctvom hier a rôznych aktivít poznávať pracovné profesie. Deti napodobňovaním práce dospelých sa menia na lekárov, stavbárov, kaderníčky, opravárov, konštruktérov, predavačky a pod. A že sa im to páči, to posúďte sami. (viď. fotoalbum )

            • Dopravná výchova v našej materskej škole.

            • Každý rok v rámci týždňa "BEZPEČNE NA CESTE" učíme deti poznávať nebezpečenstvá súvisiace s cestnou premávkou a dodržiavanie základných pravidiel správania sa účastníkov cestnej premávky týkajúce sa chodcov. Vytvárame modelové situácie, v ktorých si deti ako cyklisti, kolobežkári, malí šoféri precvičujú vzájomnú ohľaduplnosť pri pohybe na chodníku a po ceste. Pozornosť venujeme aj tomu, aby deti poznali význam dopravných značiek a dokázali podľa nich aj konať. Dopravná výchova sa uskutočňuje v každej triede spôsobom vhodným pre danú vekovú skupinu a množstvom aktivít na danú tému: maľovanie dopravných prostriedkov, konštruovanie, kreslenie na chodník, zhotovenie pojmovej mapy, pracovné listy, piesne s dopravnou tematikou, hudobno - pohybové hry a pod. (viď.fotoalbum )

              Deti z gašparkovej triedy vyrábali a maľovali dopravné prostriedky.

              Deti z mravčekovej triedy konštruovali dopravné prostriedky.

            • Deň matiek Gašparkovia a Mravčekovia.

            • Aj naši Gašparkovia pripravili svojim mamičkám prekvapenie k ich sviatku ,,Dňu matiek". Vyrobili papierovú kytičku, nakreslili portrét svojej mamičky, spolu s pani učiteľkami pripravili krátke hudobno-literárne pásmo piesní, básní a hudobno-pohybových hier, ktoré pani učiteľky nahrali mamičkám na CD, aby mali krásnu pamiatku na tento ich slávnostný deň.

              Deti z Mravčekovej triedy mali pre svoje mamičky tiež vlastnoručne vyrobené darčeky a krásny hudobný program. Celú nahrávku obdržali rodičia na USB kľúči.

            • Ralf rozdáva radosť - nová hračka pre deti

            • Vážení rodičia!

              Napriek neľahkej dobe sa Raiffeisen banka snaží pomáhať a rozdávať radosť tam, kde je to potrebné. Ponúkame Vám možnosť vyhrať pre vašu škôlku 500 € a zároveň plyšových Ralfov pre všetky deti.

              Ako súťaž bude prebiehať ?

              • V termíne od 3.5. do 31.5.2021 môžu rodičia  vypísať kontaktnú kartičku a vhodiť ju v škôlke do označenej urny, ktorú následne odovzdáme riaditeľke pobočky Raiffeisen banky. Čím viac vypísaných kartičiek, tým lepšie.Môže vypísať babka, dedko, obaja zákonní zástupcovia a členovia rodiny.
              • 10.6.2021 vyžrebujeme zo všetkých zúčastnených škôlok 10 víťazných.
              • Každá víťazná škôlka získa od Raiffeisen banky finančný dar 500 €.
              • Zároveň darujeme pre všetky deti v škôlke plyšových Ralfov výmenou za ich hračku, ktorú už nepotrebujú. Vyzbierané hračky následne odovzdáme organizáciám Človek v ohrození n.o. a Neziskový svet o.z., kde urobia radosť ďalším deťom.

              Milí rodičia, skúsme získať 500 eur a Vaše deti dostanú plyšového Ralfíka.

               Poďme na to:

              Od pondelka 3.5. 2021, bude umiestnená v I.triede škatuľka s logom Ralfíka. Do nej vložíte vypísané žlté kartičky.

              Kartičky nájdete na chodbe pri šatni III.triedy. Vypíštete na mieste a hneď vložíte do škatule Ralfíka v I.triede.

              Od 24.5. - 28.5. 2021 - každé dieťa donesie jednu svoju hračku z domu, ktorej je ochotné sa vzdať a darovať .

              Za ňu dostane nového plyšového Ralfíka.

              ...a potom budeme túžobne čakať, či sa na nás usmeje šťastie.

              Za výhru, ak by sa podarilo,by sme skrášlili predzáhradku a vstupný exteriér do materskej školy.

              ĎAKUJEME!

               

            • Ako sme sa pripravovali na Deň matiek.

            • Aj keď nám momentálna situácia neumožňuje zorganizovať vystúpenie detí ku Dňu matiek, v slniečkovej triede sa deti pripravovali na tento sviatok. Zasadili kvetinky do vlastnoručne vyzdobených kvetináčov, zhotovili srdiečka pre mamičky, kreslili svoju mamičku a vytvorili pre ňu obrázok. Naučili sa piesne, básne, tančeky a pani učiteľky natočili krátke video, ktoré darovali všetkým mamám ako pamiatku na Deň matiek v šk. roku 2020/21.(viď. fotoalbum)

            • Pravidlá platné od 3.mája 2021

            •  

              Vážení rodičia!

              Práve vyšla nová vyhláška ÚVZ č. 200/2021, ktorá nahrádza doteraz platnú vyhlášku ÚVZ č. 197/2021

              CELÉ ZNENIE VYHÁŠKY NÁJDETE TU:

              link: https://www.uvzsr.sk/docs/info/ut/vyhlaska_200.pdf

              ŽIACI SA OD PONDELKA NEBUDÚ MUSIEŤ PREUKAZOVAŤ TESTOM

              Od pondelka 3. mája platí nová vyhláška k vstupom do prevádzok a priestorov zamestnávateľa.

              Pravidlá pre vstup do prevádzok v okresoch v 3. stupni varovania zostávajú tak, ako boli, teda: pri vstupe do prevádzok bude potrebné preukazovať sa negatívnym výsledkom testu, ktorý nie je starší ako 7 dní, alebo iným dokladom o výnimke, ktoré sú stanovené vo vyhláške (očkovanie, prekonanie ochorenia, zdravotné dôvody a pod.).

              Jedinou zmenou je: bez testu budú môcť vstupovať do škôl a školských zariadení:

              • Žiaci materskej školy

              • Žiaci základnej školy (prvý aj druhý stupeň)

              • Žiaci strednej školy

              • Žiaci špeciálnej školy

              • Poslucháči jazykovej školy

              • Žiaci vstupujúci do priestorov vysokej školy na účel prijímacieho konania.

              V okresoch v 1. a 2. stupni varovania sa od 3. mája doterajšie pravidlá pre vstupy do prevádzok rušia, teda: nebude sa pri vstupe vyžadovať negatívny test.

              Jedinou výnimkou je vstup študentov vybraných odborov do priestorov a zariadení vysokých škôl. A to výlučne pre čas od 21:00 do 1:00 (naďalej sa bude vyžadovať negatívny test nie starší ako 7 dní alebo doklad o výnimke, v tomto čase platí zákaz vychádzania pre tieto okresy).

              PRACOVISKÁ

              Pravidlá pre vstup na pracoviská v okresoch v 3. stupni varovania zostávajú tak, ako boli, teda: bude potrebné preukazovať sa negatívnym výsledkom testu, ktorý nie je starší ako sedem dní, alebo iným dokladom o výnimke, ktoré sú stanovené vo vyhláške (očkovanie, prekonanie ochorenia, zdravotné dôvody a podobne).

              Pravidlá pre okresy v 1. a 2. stupni varovania, kam patrí aj náš okres, zostávajú tak ako doteraz, avšak výlučne pre časový rámec od 21:00 do 1.00 nasledujúceho dňa (v tomto čase platí pre tieto stupne varovania zákaz vychádzania). To teda znamená, že v čase od 21:00 do 1:00 nasledujúceho dňa bude potrebné preukazovať negatívnym testom, ktorý nie je starší ako 21 dní v I. stupni varovania, v II. stupni varovania nie starším ako 14 dní. Rovnako je možné sa výlučne v tomto čase preukázať aj iným dokladom o výnimke.

              Cez deň sa v okresoch v 1. a 2. stupni varovania nebude potrebné preukazovať negatívnym výsledkom testu, vzhľadom na to, že cez deň neplatí zákaz vychádzania pre tieto okresy.

               

              Od pondelka 3.5.2021 pri prezenčnej výučbe detí v materskej škole už nebude potrebné dokladať potvrdenie o negatívnom teste alebo o výnimke z testovania - zákonný zástupca vyplní len ,, Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti" .

              Tlačivo podpíšete ráno pri odovzdávaní dieťaťa.

               

            • Po dlhej dobe opäť spolu...

            • Malé SLNIEČKA sa opäť vrátili do svojho kolektívu a pracujú ako usilovné včeličky.

              Staráme sa o rastlinky.

              Naša zem je guľatá....

              Zhotovili si lietadlá z papiera.

              Hra s padákom....prúdenie vzduchu.

              Skladali vesmírnu stanicu....

              Vyfarbovali obrázky rakety.

            • Oznam

            • Od pondelka 19.4.2021 sa už nebude musieť preukazovať testom a ani chodiť na testovanie osoba ( keď má platný test do nedele a neskôr , už ani nemusí ísť na test tento víkend ). ktorá:

              - bola očkovaná mRNA ( Pfizer, Moderna )vakcínou a  od očkovania  uplynulo 14 dní po 2.dávke

              - bola očkovaná vektorovou vakcínou ( Astra Zeneca )a uplynuli 4 týždne po 1.dávke

              - bola očkovaná mRNA alebo vektorovou vakcínou a uplynulo 14 dní po 1.dávke očkovania a ak táto osoba prekonala ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní

              -prekonala ochorenie Covid 19 a má potvrdenie o prekonaní nie staršie ako 180 dní.

               

              Všetci  zákonní zástupcovia, zamestnanci, ktorí nemajú túto výnimku, sa tak, ako doteraz preukazujú platným 7 dňovým negatívnym testom!

               

              187 VYHLÁŠKA Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k režimu vstupu osôb do priestorov prevádzok a priestorov zamestnávateľa.

               link: http://file:///D:/Downloads/vyhlaska_187.pdf

            • Organizačné pokyny pre zákonných zástupcov detí upravujúce podmienky materskej školy na obdobie od 19.4.2021.

            • 1. Prevádzka a vnútorný režim materskej školy od 19.4.2021:

              Materská škola je v prevádzke od 6.00 h do 16.30 h.

              • Dochádzka do materskej školy je umožnená len deťom z rodín, ktoré nie sú v karanténe.

              • Dochádzka do materskej školy je dobrovoľná.

               Prevažná časť aktivít sa organizuje v exteriéri, preto prispôsobte oblečenie a obuv detí tejto skutočnosti.

              • Materská škola sa aj naďalej zameriava na rozvíjanie a upevňovanie kľúčových kompetencií detí potrebných pre úspešné zvládnutie vzdelávania v základnej škole.

              • Zvýšenú pozornosť venujeme rozvíjaniu a upevňovanie hygienických návykov – osvojiť si návyk umývať si ruky efektívnym spôsobom, osobitne pred stravovaním a po príchode zvonku

              • Školské stravovanie je zabezpečené v bežnej podobe (v triedach MŠ)

              • Na odpočinok detí sú zabezpečené dostatočne vetrané a dezinfikované priestory herní. Výmena posteľnej bielizne sa realizuje 1x do týždňa bežným spôsobom.

              • Ak dieťa v priebehu dňa vykazuje niektorý z možných príznakov COVID-19, je nutné kontaktovať zákonných zástupcov, ktorí ho bezodkladne vyzdvihnú.

              Na základe vyhlášky UVZ č. 187/2021 stále platí zákaz vstupu do vnútorných aj vonkajších priestorov materskej školy - výnimku zo zákazu majú osoby, ktoré sa preukážu potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní, alebo osoby, ktoré sa preukážu potvrdením o výnimke podľa § 1 ods. 2 písm. c) až m) uvedenej vyhlášky. Toto potvrdenie je osoba povinná mať pri každom vstupe do vnútorných aj vonkajších priestorov materskej školy so sebou, nakoľko prevádzkovateľ materskej školy je oprávnený doň nahliadnuť.

               Do priestorov každej šatne môžu rodičia vstupovať iba po jednom (dieťa + sprevádzajúca osoba). Dieťaťu je každý deň meraná teplota a rodič pri prvom nástupe a po každej neprítomnosti dieťaťa trvajúcej 5 a viac dní vypisuje Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

              • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov materskej školy.

              2. Povinnosti zákonného zástupcu dieťaťa:

              Zákonný zástupca

              • zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v priestoroch materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy (prekryté horné dýchacie cesty (nos aj ústa) respirátorom FFP2/dospelý a rúškom/dieťa, dodržiavanie odstupov a maximálneho počtu osôb v priestoroch šatne, dezinfekcia rúk).

              • dodržiava pokyny riaditeľky materskej školy, ktoré upravujú podmienky materskej školy na obdobie od 19.4.2021.

               pri vstupe do interiéru aj exteriéru je povinný preukázať sa potvrdením o negatívnom výsledku RT-PCR testu alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 7 dní, alebo potvrdením o výnimke podľa § 1 ods. 2 písm. c) až m) uvedenej vyhlášky.

              • odovzdáva dieťa výhradne učiteľke, ktorá dieťa prevezme na základe záveru ranného zdravotného filtra.

              • predkladá pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy, alebo po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako päť dni písomné Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

              • pri nástupe dieťaťa odovzdá Čestné vyhlásenie a súhlas so spracovaním osobných údajov a Informácie pre dotknuté osoby o dobrovoľnom súhlase k spracúvaniu dokladov preukazujúcich negatívny test na ochorenie COVID-19 alebo predloženie výnimky pre prevádzkovateľa.

              • rešpektuje pravidlá nenosenia hračiek, jedla, nápojov a iného materiálu alebo pomôcok z domáceho prostredia do materskej školy.

              • v prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušnú triednu učiteľku a riaditeľku školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa z dochádzky do materskej školy vylúčené.

              • pri ceste do materskej školy sa riadi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ. Celkový čas zdržiavania sa osôb sprevádzajúcich deti do materskej školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch materskej školy odporúčame minimalizovať na nevyhnutné minimum. Sprevádzajúca osoba sa v priestoroch materskej školy pohybuje vždy v súlade s aktuálnymi hygienicko-epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa.

              • zabezpečí umiestnenie rezervného rúška svojho dieťaťa do jeho skrinky, to znamená, že po odchode dieťaťa do triedy zostanú v skrinke 2 rúška (jedno - v ktorom dieťa prišlo do MŠ + jedno náhradné).

              • rešpektuje pokyny riaditeľky a triednych učiteliek.

               v prípade, že si želá, aby dieťa malo v interiéri a v exteriéri materskej školy rúško, oznámi túto skutočnosť ráno pri odovzdávaní dieťaťa pani učiteľke v triede, do ktorej je dieťa zaradené.

              ĎAKUJEME VÁM ZA REŠPEKTOVANIE ORGANIZAČNÝCH POKYNOV A SPOLUPRÁCU

            • Prevádzka materskej školy v čase letných prázdnin.

            • Vážení rodičia ,

              oznamujeme Vám, že v čase letných prázdnin bude naša materská škola v prevádzke od 1.7.2021 do 30.7.2021. Svoj záujem o umiestnenie dieťaťa v materskej škole počas letných prázdnin potvrďte svojim podpisom v jednotlivých triedach.

              V prípade, že budete pre svoje dieťa potrebovať aj náhradnú materskú školu, v čase od 2.8.2021 do 27.8.2021 bude v prevádzke Materská škola na Ul. 8. mája. Svoj záujem o umiestnenie dieťaťa do náhradnej materskej školy nahláste, prosím, riaditeľke v materskej škole, ktorú Vaše dieťa navštevuje najneskôr do 4.6.2021.

              Nový školský rok 2021/2022 začína dňom 2.9.2021, t.j. vo štvrtok.

              ĎAKUJEME za pochopenie a spoluprácu.

            • DARUJTE 2 %

            • Milí rodičia,

              aj tento rok sa môžete rozhodnúť o tom, komu poukážete 2% (3%) z daní, ktoré ste za rok 2020 zaplatili štátu.

              ·       2% ( 3%) je malá čiastka, ktorá má však VEĽKÝ VÝZNAM, pretože

              ·       2% (3%) znamená nielen slobodné rozhodnutie občana o spôsobe ich využitia, ale

              ·       2%  ( 3%) môžete podporiť deti

              Ako fyzická alebo právnická osoba máte právo poukázať 2%  (3% ) zaplatenej dane mimovládnej neziskovej organizácii. Svojou malou čiastkou s veľkým významom prispejete k rozvoju školy, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou každodenného života Vašich detí na ceste poznávania a hľadania.

              ĎAKUJEME!

               

              Tlačivá sú k dispozícii u triednych pani učiteliek

            • ODLOŽENIE NÁSTUPU DIEŤAŤA DO ZÁKLADNEJ ŠKOLY PODĽA NOVEJ LEGISLATÍVY

            • ODLOŽENIE NÁSTUPU DIEŤAŤA DO ZÁKLADNEJ ŠKOLY PODĽA NOVEJ LEGISLATÍVY

              Dňa 1.1.2021 nadobudla účinnosť novela školského zákona, ktorá priniesla pomerne rozsiahle zmeny týkajúce sa predprimárneho vzdelávania (vzdelávania detí v MŠ)

              S účinnosťou od 1.1.2021 už legislatíva nehovorí o odklade povinnej školskej dochádzky a dodatočnom odklade povinnej školskej dochádzky, ale ide o pokračovanie povinného predprimárneho vzdelávania.

              Ak dieťa ani po pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ nedosiahne školskú spôsobilosť, začne najneskôr 1. septembra, ktorý nasleduje po dni, kedy dieťa dovŕšilo siedmy rok veku, plniť povinnú školskú dochádzku v základnej škole.

              Ako postupovať, ak dieťa ešte nedosiahlo školskú spôsobilosť a je potrebné odložiť nástup do základnej školy napriek tomu, že do 31.8. dovŕši 6 rokov?

              Zákonný zástupca dieťaťa čo najskôr písomne požiada riaditeľku MŠ o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania. Žiadosť definuje ako „Žiadosť o pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania“.

              K žiadosti priloží:

              • písomný súhlas príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie

              • písomný súhlas pediatra

              • informovaný súhlas zákonného zástupcu.

              Napriek skutočnosti, že zákonný zástupca požiada o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania, je potrebné absolvovať zápis do prvého ročníka základnej školy.

               

            • Zápis detí do materskej školy na školský rok 2021/2022

            • Milí rodičia!

              Riaditeľstvo Materskej školy Budovateľská 19, Šaľa, oznamuje zákonným zástupcom, že zápis detí do materskej školy bude prebiehať v dňoch

               od 3.5.2021 do 14.5.2021.

              Organizácia zápisu bude prispôsobená aktuálnej pandemickej situácii. 

               

              Žiadosti môžete podávať :

               

              -poštou na adresu : Materská škola, Budovateľská 19, 92701 Šaľa,

              -elektronicky na mailovú adresu : msbudovatelskasala@gmail.com,

              -osobne v úradných dňoch riaditeľky :

                                         v stredu 5.5.2021 a 12.5.2021 od 10.00-16.00  hod.

              v budove MŠ za dodržania prísnych hygienických opatrení (FFP2 respirátor, dezinfekcia alebo rukavice, vstup do budovy po jednom) bez prítomnosti detí.

               

              Do materskej školy v školskom roku 2021/2022 prijímame deti od 3 do 6 rokov. V prípade zvýšeného záujmu o prijatie do MŠ riaditeľka prednostne prijíma:

              - deti, pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné (podľa § 59 školského zákona, ods.2), teda deti, ktoré do 31.8.2021 dovŕšia 5 rokov,

              - deti, ktoré dovŕšili 3 roky,

              - súrodencov detí navštevujúcich MŠ.

               

              K zápisu je potrebné doniesť/zaslať:

              Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie / nájdete v kolonke,,O materskej škole"/

              Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa, ktoré obsahuje aj údaje o povinnom očkovaní dieťaťa / nájdete v kolonke ,, O materskej škole" – potvrdzuje ho všeobecný lekár pre deti a dorast. Pokiaľ Vám Vaša situácia nedovoľuje vybaviť potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa včas, môžete ho doložiť dodatočne, najneskôr však do 31.5.2021. K žiadosti o prijatie dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami je potrebné okrem potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti priložiť aj vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a odporúčanie všeobecného lekára pre deti a dorast (môže byť súčasťou potvrdenia o zdravotnej spôsobilosti).

               

              Postup pri prihlasovaní dieťaťa na predprimárne vzdelávanie poštou:

              1. Do svojho PC si uložte „Žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie“ , tiež ,,Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa od lekára k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie"

              2. Žiadosť vyplňte, Tlačivo ,,Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti vezmite k Vášmu pediatrovi "

              3. Vyplnenú žiadosť a potvrdené tlačivo od pediatra odošlite elektronicky na doručovaciu adresu materskej školy najneskôr do 14.5.2021

               

              Postup pri prihlasovaní dieťaťa na predprimárne vzdelávanie osobne:

              1. Pre žiadosť si prídete osobne v dňoch zápisu alebo si vytlačíte a vyplníte žiadosť z webovej stránky

              2. Vyplnenú žiadosť prinesiete osobne v dňoch zápisu