• Novinky

            • Divadlo v MŠ Okružná

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadlo v MŠ Okružná.

              V pondelok 21.11. boli deti z Mravčekovej triedy na divadelnom predstavení O. troch prasiatkach. Pozvali nás pani učiteľky z našej partnerskej materskej školy na Okružnej ulici. Rozprávka mala veľký úspech, deti sa vynikajúco bavili a hlavne-s prasiatkami všetko dobre dopadlo.Po divadle bolo trochu času aj na hru s kamarátmi v ich škôlke ,kde sme sa veľmi dobre cítili! Na cestu sme dostali balóniky a plnú tašku jabľčok. Ďakujeme !!!

            • Hravo zdravo

            • V rámci mesačnej témy "Moje telo" sme v našej mš organizovali pre deti a ich rodičov stretnutie s profesionálnou nutričnou poradkyňou - PhDr. Radkou Aľakšovou. P. Radka zdôrazňovala význam zdravého, vyváženého stravovania pre malé deti, dôležitosť konzumácie zeleniny, negatívne účinky vysokého príjmu  cukru. Zapojila našich škôlkarov aj rodičov do prípravy rôznych sladkých a slaných pokrmov zo zdravých prísad. Deti s nadšením vyrábali guličky, natierali chlebíky a ponúkali rodičom.

              A samozrejme aj ochutnávali. A zelenina -  pripravená takouto hravou formou - mala veľký úspech aj u opatrnejších malých jedákov.

              Ďakujeme rodičom, ktorí nás podporujú vo vytváraní zdravých stravovacích návykov a nenosia sladkosti do mš.

            • Deň materských škôl

            • Od roku 2015 sa na Slovensku 4. novemra usporiada DEŇ MATERSKÝCH ŠKÔL. V dejinách predškolskej pedagogiky je to významný deň. V tento deň vznikla v roku 1829 v Banskej Bystrici prvá detská opatrovňa na území Slovenska. V rámci spolupráce naších materských škôl sme sa rozhodli pri tejto príležitosti stretnúť s včielkami a mravčekmi z  MŠ 8.mája na našej „Šarkaniáde“, a prijali sme pozvanie MŠ Okružná na divadelné predstavenie v podaní pani učiteliek.